Zevenheuvelenloop

ZEVENHEUVELENLOOP 2015

20141116_120411

Het had een 1e lustrum kunnen worden: de deelname van een groep loopambassadeurs van Beter ter Been aan de Zevenheuvelenloop in nov a.s.

Klopt: U heeft géén oproep gemist.

Klopt ook: de loopambassadeurs zijn nog steeds enthousiaste lopers die aan loopevenementen deelnemen waarbij ze zich overigens regelmatig in het mooie functionele hardloopshirt van Beter ter Been vertonen.

In 2014 heeft een klein groepje loopambassadeurs met ons mee gedaan. Ziekte, blessures en andere factoren maakte dat we niet met de gedroomde groep van 20 lopers aanwezig waren maar met een kleiner aantal verspreid over de zaterdag avond (7 km) en de zondag (15 km). Het bijeengelopen sponsorbedrag was om begrijpelijke redenen dan ook lager dan beoogd.

In de terugblik hierop en bij het plannen van acties voor najaar 2015 hebben we als nieuw bestuur besloten vooralsnog geen nieuwe oproep tot loopambassadeurs voor de Zevenheuvelenloop te doen.

Een jaarlijkse herhaling vergt eigenlijk wel veel inzet van ons vrijwillig team. Daarnaast merken wij dat niet elke loopambassadeur jaarlijks meedoet of kan meelopen met ons. En ook hebben wij – eerlijk is eerlijk +niet als enige- beetje ‘last’ van concurrerende fondsenwerfacties om gelden op te halen voor het goede doel. Met enige pijn in het hart (vooral van de hardlopers in ons team ) hebben wij besloten in 2015 geen oproep te plaatsen. Vandaar.

We sluiten niet uit dat in een ander jaar (of ander loopevent) we mogelijk een oproep doen. En de kans dat u hardlopers in het shirt van Beter ter Been tegenkomt – of ziet voorbijflitsen – in de Zevenheuvelenloop, die is nog groot….

 IMG-20141208-WA0000IMG-20141116-WA0000

Een actie die loopt:  Zevenheuvelen 2014

Juist :  een actie die loopt  voor Beter ter Been!  Dat is  dit jaar onze oproep voor de hardlopers (M/V) die met Beter ter Been willen deelnemen aan de Zevenheuvelenloop.

Wij beseffen  dat het voor lopers niet altijd gemakkelijk is om elk jaar opnieuw sponsoren te vinden in familie en vriendenkring. Wij weten ook dat de Zevenheuvelenloop behalve een erg leuke en mooie loop door een prachtige omgeving, ook een  loopevenement is dat veel publiek trekt. Reden waarom veel lopers terugkomen en telkens weer meedoen. Wij willen dat enthousiasme graag behouden  bij lopers en bij sponsoren. Zowel van lopers die de 15 km op zondag 16 november aan willen als lopers die voor  de 7 km op zaterdagavond 15 november gaan.

Daarom de volgende ambities en afspraken:

  • dat wij nu als team  van hardlopers samen minimaal 10.000 euro dit jaar willen ophalen;
  • dat elke hardloper / hardloopster zelf zich aanmeldt bij de organisatie van de Zevenheuvelenloop  voor de 7 km of de 15 km (inclusief betaling);
  • dat we met zoveel mogelijk lopers willen meedoen, hoe meer we opvallen des te meer promotie voor  Beter ter Been en de sponsoren;
  • dat  je als loper je inschrijfgeld (achteraf) van Beter ter Been terug kunt krijgen indien we als team de gestelde 10.000 Euro behalen èn mits dankzij jouw sponsoractiviteit minstens 100 Euro  daarvan  door jou is opgehaald;
  • dat elk teamlid dat minimaal 100 euro  aan sponsorgeld ophaalt, een  functioneel hardloopshirt van Beter ter Been ontvangt om in te lopen op zondag 16 november (15 km) of zaterdagavond (7km);
  • dat Beter ter Been een brochure zal maken die je kunt gebruiken  in sponsorwerving
  • dat een sponsor bij vastgesteld minimaal sponsorbijdrage op loopshirt vermeld kan worden
  • Zowel zaterdag als zondag zal Beter  ter Been  present zijn en haar teamlopers  verwelkomen en opvangen.
  • Het doel  voor Beter ter Been dit jaar  in de Zevenheuvelenloop 2014: ‘extra opleidingen tot orthopedisch schoenmaker in ontwikkelingslanden’ .

DOE MEE!

meld je via marian@beterterbeen.nl aan indien je  opnieuw, wederom  of voor het eerst wilt lopen voor  Beter ter Been. Vraag  je loopmaatjes, vrienden en collega’s om ons team te versterken en loop met ons de 7km of de 15 km!  Na aanmelding ontvang je een bevestiging  en meer informatie.

20131116_201500

 2013 nov 17 robert-hans-mark-2

foto (5)

 15 /16 november 2014:  DOMEE!

 

 

 

 

we  lopen om mensen beter te laten lopen’, Zevenheuvelenloop 2013

17 november: vijftien vrolijke gezichten in Café Maxim in Nijmegen. Trots op de persoonlijke records of overwinningen, het opgehaalde bedrag of gewoon het feit dat het erop zit. Enkele lopers hebben helaas moeten afzeggen wegens een blessure, jammer. Tijdens deze 15 kilometer loop waaraan duizenden mensen meedoen, hebben we veel extra aandacht getrokken in ons opvallend blauwe shirt  en de Stichting  meer naamsbekendheid gegeven.Voor sommigen was het een eerste of tweede keer, anderen wisten geroutineerd welke heuvels in welk tempo te bedwingen.  Onderweg  hebben we, al lopend, een paar keer aan geinteresseerde lopers verteld wat de stichting doet en ambieert. Dit jaar hebben we bijna 4.000 euro opgehaald. Dank aan alle sponsoren en supporters!

 

klaar voor de start!

klaar voor de start!

 Beter ter Been bedankt:

Mark, John, Kees, Hans, Robert, Bert, Hans, Jasper, Maurice,  Inge, Judith, René, Marian, Jeanine en Wim

 

 

 

 

 

Doe (weer) mee met de Zevenheuvelenloop (2013)

Om extra geld in te zamelen voor projecten die Beter ter Been ondersteunt, doen wij weer me aan de Zevenheuvelenloop! Wij willen in november met een grote groep loopambassadeurs wederom geld ophalen liever gezegd: bijeen (hard)lopen. Onder het motto lopers voor lopen combineren wij het plezier van hardlopen met het nuttige geld ophalen voor diegenen die een kans op lopen en zelfstandigheid verdienen via orthopedisch schoeisel.

Meedoen kan als:

Donateurloper
Schrijf je jezelf bij de organisatie van de Zevenheuvelenloop en doneer € 50,-. aan Beter ter Been. Als tegenprestatie ontvang je van ons een uniek functioneel BtB- loopshirt en drankjes bij ontvangst voor- en achteraf in een gezellige locatie. Natuurlijk ontvang je in de aanloop naar de 7HL loop ook informatiebrieven van ons. Plus dat we je eeuwige roem en dank garanderen in een groepsportret. Aanmelden mogelijk tot en met 31 oktober mits je je zelf hebt ingeschreven.Aanmelden via email naar info@beterterbeen.nl o.v.v. je naam, en “ik doe mee als Donateurloper”. Je ontvangt van ons binnen vier dagen  reactie en meer informatie.

Loopambassadeur
Als loopambassadeur breng je minimaal € 350,- aan sponsoring binnen. Als tegenprestatie regelt en betaalt Beter ter Been je inschrijving, treinkaartje of autotoeslag, huur(verplichte) groene chip. Je ontvangt een uniek functioneel hardloopshirt en drankjes bij ontvangst vooraf en na de loop in een nog te bepalen locatie. Natuurlijk ontvang je in de aanloop naar de 7HL loop de informatiebrieven van ons en infosheets ten behoeve van je sponsorwervingsactiviteiten. Plus dat we je eeuwige roem en dank garanderen in een groepsportret en als je wilt een staatsieportret met onze ambassadeur Nelli Cooman. Aanmelden mogelijk tot 1 september of zolang of eerder er nog inschrijving bij de organisatie van de Zevenheuvelenloop mogelijk is. Aanmelden via email naar info@beterterbeen.nl o.v.v. je naam, en “ik doe mee als Loopambassadeur”. Je ontvangt van ons binnen vier dagen  reactie en meer informatie.

Goodwillambassadeur
Niet (kunnen) hardlopen, wel bijdragen? Word dan nu goodwillambassadeur! Neemt contact op met René van Dalen, voorzitter BtB. Hij praat graag met u vrijblijvend over de mogelijkheden. Elke euro telt mee, dus ook elke euro sponsoring en goodwill die u ons gunt! rené@beterterbeen.nl of 06-14794021

 

Loopambassadeurs succesvol:

Ruim 5000 euro voor stichting Beter ter Been (2012)

(Nijmegen, 18 november 2012)

De veertien loopambassadeurs voor de Stichting Beter ter Been hebben tijdens de 7-Heuvelenloop in Nijmegen ruim vijfduizend euro bij elkaar gelopen.

De Zevenheuvelenloop is een echte loopklassieker: 15 km, 30.000 deelnemers en al bijna 30 keer georganiseerd  met steeds veel aandacht in de media. Duizenden supporters staan langs de hele route en een beroemde speaker is euforisch over bijna elke loper. In de weken ervoor is niet alleen getraind om het lijf klaar te stomen. Ook hebben de lopers met elkaar ruim 5.000 euro opgehaald aan sponsorinkomsten. Een bedrag ruim meer dan gestelde doel ‘€ 300,00 per loper binnenhalen’.Nelli Cooman, voormalig WK- en EK kampioen sprint, overhandigde daarom een cheque ter waarde van € 5.270,- aan René van Dalen, voorzitter van Beter ter Been. Nelli is al enkele jaren ambassadrice van Beter ter Been, en ze was dan ook erg blij met het bijeengelopen bedrag. “Een prachtige opbrengst, waarmee we zeker vier schoenmakers in ontwikkelingslanden kunnen opleiden.” Onder de loopambassadeurs bevonden zich naast schoenmakers en een medewerker van de Schoenmakersvereniging ook enige bestuursleden van Beter ter Been. De lopers waren onderweg herkenbaar aan het prachtige loopshirt met logo en opschrift van Beter ter Been. René van Dalen, voorzitter kijkt met een tevreden en trots gevoel terug op verloop, inzet en resultaat. Volgend jaar weer? Jazeker! riepen alle loopambassadeurs na afloop.

Beter ter Been bedankt alle loopambassadeurs: Kees, Henny, John, Hans, Arie, Hans, Wim, Judith, Anne-Mieke, Robert, Kees, Diederik, Marian, René en dank ook aan café Maxim in Nijmegen voor beschikbaar stellen van ruimte, opvang en ontvangst.

team 7HL- BtB 2012

team 7HL- BtB 2012