Hoe kan ik helpen?Aanmelden Nieuwsbrief
[contact-form-7 id="49" title="Aanmelden Nieuwsbrief"]

Nieuws

Actueel:

–   904,63 opgehaald door Hans van Dalen

Bestuurslid Hans van Dalen heeft op 9 april de marathon gelopen. Hij heeft hiermee een bedrag van 904,63 opgehaald. Hans, bedankt!

–   Nieuwe werkplaats in Nepal

Vorige week heeft een filmpje van de nieuwe werkplaats in Nepal ons bereikt. Op dit filmpje is zichtbaar hoe de werkplaats eruit ziet waar op dit moment hard gewerkt wordt.

 

  Bestuurswisseling per juni 2015 

Tijdens de bestuursvergadering in mei (2015) hebben we afscheid genomen van drie bestuursleden:

Alinda Bosch), Erik Slim en René van Dalen

Alinda heeft ons sinds haar aantreden als bestuurslid (begin 2010) verrijkt met haar expertise en kwaliteiten als onderzoeker en kritische blik op projectaanvragen en opzet. Vanuit  haar professionele werkzaamheden (Cordaid) zullen onze wegen elkaar waarschijnlijk wel weer kruisen.

Erik heeft ons (vanaf 2011) veel inzicht gegeven in de thematiek van lepra, de gevolgen hiervan en soorten behandelingen. Door zijn expertise en ervaring als revalidatie arts zullen we hem missen in het project modulaire schoen. Gelukkig is hij als adviseur of vraagbaak voor ons nog wel beschikbaar.

 René is 4 jaar bestuurslid geweest en ca 5 jaar voorzitter van Beter ter Been. Zijn gedrevenheid en interesse in mensen, hun beweegredenen en ideeën hebben een gewaardeerd extra toefje aan zijn bijdragen gegeven. René heeft ons geleid naar fundamentele besluiten over ons werk en toekomst als st Beter ter Been. Als lid van de kascommissie blijft hij nog verbonden.

Met vertrek van René is Jeanine van Dalen nu officieel benoemd tot Bestuurslid communicatie. Jeanine (dochter van René) zet hiermee een familietraditie voort. In tabblad ’bestuurssamenstelling’ stelt zij zich aan u voor.

Overig :

Het voorzitterschap van René is overgedragen aan Marian Connotte , tot dat moment bestuurslid communicatie.

Gerard van den Berg, Hans van Dalen,  Ton van der Aar, Marian Connotte en Jeanine  van Dalen. Het nieuwe bestuur is hiermee per juni 2015 een feit.

2350 EURO bij elkaar gefietst voor Beter ter Been 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Het is ze gelukt, een fantastische prestatie! Jurgen en Henk zijn op 1 augustus op hun dooie gemak in Lent gearriveerd, want de laatste kilometers     (vlak land!) waren een toetje vergeleken met de eerste dagen (de Alpen). Opgewacht door hun trotse partners en familie en vrienden, een zeer               warme vrijdagmiddag en nerveuze kinderen “waar blijft papa nou?” werden Henk en Jurgen enthousiast onthaald. Nog geen 5 minuten van de fiets af, spraken beide mannen al over de  idee om volgend jaar de tocht nog eens te doen:  met meer fietsers, zonder fietsaanhanger (“da’s zwaar de berg op”), meer sponsorgelden  realiseren, misschien een volgauto voor de bagage……. …eerst maar even bijkomen

 Meer info: http://www.fietsenvoorbeterterbeen.nl

 

??????????????????????

Onze bestuursleden Erik en Marian  waren eveneens aanwezig om de beide kanjers te ontvangen.Namens Beter ter Been hebben zij bloemen en       cadeaus overhandigd . Op hun beurt mochten zij een cheque ter waarde van ruim 2050 Euro ontvangen. Dat bedrag is inmiddels opgelopen naar  2350 Euro!

 

 

 

 

Fietsen voor Beter ter Been

Bijna 1300 kilometer fietsen voor het goede doel! Van Spittal (Oostenrijk) naar Lent (Nederland) in 10 dagen en bijna 5000 hoogtemeters.  Jurgen (44) en Henk (36), beiden wonend in Lent, hebben zichzelf deze sportieve uitdaging gesteld. Op 21 juli zijn ze vertrokken vanaf station Venlo.Op 23 juli stappen ze in Spittal op de fiets terug naar Lent (bij Nijmegen)  Naar verwachting zullen de mannen op 1 augustus rond  16.00 uur: aankomst in Lent, Het Witte Huis, Pastoor van Laakstraat.  Vrienden, familie en bestuursleden van Beter ter Ben zullen hen van harte verwelkomen. Dan zal ook het bedrag bekend zijn dat Henk en Jurgen hebben bij een gefietst.

Jurgen is al negen jaar fanatiek fietser en ook Henk  is reeds acht jaar actief op de mountainbike en racefiets. Beiden willen met hun tocht aandacht vragen voor projecten gericht op orthopedisch schoeisel voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden, projecten ondersteund door Stichting Beter ter Been. Beide ervaren wielrenners sympathiseren met initiatieven als de Alpe du 6 Huez, Cycle for Hope en de Tour for Life, maar wilden hun tour de force echter een persoonlijker tintje geven. Toen ze een bestuurslid van Stichting Beter ter Been ontmoetten was de link snel gelegd.

Ter voorbereiding op hun tocht hebben Jurgen en Henk sinds maart minimaal 100 km per weekend en door de week een of twee lange afstanden gefietst. Inmiddels mogen zij de volgende klassiekers op hun wielren-CV bijschrijven: Ronde van Vlaanderen (145km), Amstel Gold race (145 km), Limburgs Mooiste (200km), Rabo Bergtour (135km) en de Jan Janssen Classic (200km). Meer info: http://www.fietsenvoorbeterterbeen.nl/

kaartje Spittal-Lent

 

 

Jurgen en Henk

 

 

 

 

 

Benoeming Toos Rook tot buitengewoon bestuurslid 

Toos Rook, ervaren orthopedisch schoentechnicus, heeft positief ingestemd met het verzoek van het bestuur en zal per 1 augustus benoemd worden als buitengewoon bestuurslid van Stichting Beter ter Been. (Zie voor meer info nieuwsbrief juli 2014)

Toos Rook

 

 

 

 

 

OPROEP: ZEVENHEUVELENLOOP 2014

  • Stichting Beter ter Been wil in weekend van 15/ 16 november 2014 voor de 4e keer met een groep loopambassadeurs mee doen.
  • Daarvoor zoeken we minimaal 25 m/v. Met een team van hardlopers (m/v) willen we samen  minimaal 10.000 euro ophalen. Ga jij ons daarbij helpen?
  • Indien jij minimaal 100 Euro aan sponsorgeld inlegt krijg je van ons je inschrijfgeld voor de Zevenheuvelenloop terugbetaald en ontvang je een functioneel hardloopshirt dat je mag houden.
  •  Het doel  voor Beter ter Been in de Zevenheuvelenloop 2014: ‘extra opleidingen tot orthopedisch schoenmaker in ontwikkelingslanden’  

foto(1)

 

 

 

 

 

Werkbezoek Projecten Nepal door  Hans van Dalen en Toos Rook

  •  nieuwsbrief mei 2014
  •  nieuwsbrief  juli 2014

nepal 2014 495

 

 

 

 

 

 

– Terugblik op 2013

Voor Beter ter Been is 2013 een uitermate goed jaar geweest. In Nepal is het project met de Karuna Foundation opgestart en wij zijn druk geweest met de voorbereidingen voor nieuwe projecten in Indonesië en Somaliland. Met gepaste trots hebben wij het project Mexico en enkele kleine projecten afgerond. Verder leidden de gesprekken met TU Twente en Fontys Hogeschool tot versnelling van onze plannen voor een modulaire schoen. En op de valreep van het jaar zijn wij benaderd om aan een groot samenwerkingsproject mee te doen, gericht op het opleiden van orthopedische schoenmakers in een aantal Aziatische landen. We ontvingen diverse giften, een groot legaat en we mochten nieuwe donateurs aan ons bestand toevoegen. Een trouw aantal leden van de Schoenmakerij doneerde bovendien de jaaropbrengst van de blauwe spaarbus die zij op de toonbank hebben staan.

Opvallen in de Zevenheuvelenloop 2013

In het weekend van 16 en 17 november hebben wij met 15 lopers bijna 4.000 euro’s opgehaald. Dit geld is bestemd voor het opleiden van schoenmakers in ontwikkelingslanden. Zowel op zaterdagavond  tijdens de speciale 5 km editie als op zondagmiddag tijdens de 15 km prestatieloop vielen onze lopers op in het felblauwe shirt met de tekst ‘Ik loop om mensen beter te laten lopen’.

Donatie van vrijmetselaarsloge

De Vrijmetselaarsloge Alkmaar heeft een omvangrijk legaat gedoneerd aan Beter ter Been. De toekenning van het bedrag is notarieel vastgelegd en de voorwaarden voor besteding zijn uitvoerig besproken en toegelicht. Het geschonken bedrag dient ingezet te worden ten behoeve van gehandicapte kinderen en Beter ter Been zal de besteedde bedragen aan de executeur jaarlijks verantwoorden. Na intensief overleg heeft het Bestuur besloten dat het legaat zal worden aangewend om gehandicapte kinderen in Nepal een zo zelfstandig mogelijk leven te bieden. Aan de loge is een voorstel gedaan om het legaat over drie jaar te verspreiden.

– Zevenheuvelenloop 2013: Doe mee! 
Om extra geld in te zamelen voor projecten die Beter ter Been ondersteunt, doen wij weer me aan de Zevenheuvelenloop! Wij willen in november met een grote groep sponsorlopers en loopambassadeurs wederom geld ophalen liever gezegd: bijeen (hard)lopen. Lees hier meer

– Nieuwe penningmeester Beter ter Been
Ton van der Aar, is de nieuwe penningmeester van Beter ter Been. Ton is helemaal thuis in de financieel administratieve wereld. Hij heeft jarenlang ervaring als controller en manager accounting en reporting en is uitgezonden zijn geweest naar Dubai, Nairobi en Mexico-Stad.We zijn natuurlijk erg blij dat Ton ons bestuur is komen versterken. Lees hier wat Ton motiveert!

– Nieuw project van start in Nepal

– Loopambassadeurs halen ruim 5000 euro op tijdens Zevenheuvelenloop

– Vakblad Vaknieuws over de modulaire orthopedische schoen die door Beter ter Been wordt ontwikkeld