Hoe kan ik helpen?Aanmelden Nieuwsbrief
[contact-form-7 id="49" title="Aanmelden Nieuwsbrief"]

Afgeronde projecten

Project Nepal (2012) Beter ter Been helpt samen met de stichting Karuna, kinderen in Nepal aan orthopedisch schoeisel. We geven financiële steun op twee onderdelen: de inrichting van de werkplaatsen en de training van de vakspecialist (schoenmakers) in orthopedische technieken en vaardigheden. Elke kwartaal zal een rapportage over voortgang gegeven worden aan Beter ter Been. Nepal

Project Mozambique (1993–2000). Begeleiding bij inrichting van vier schoenmakerijen, lokale opleiding van orthopedisch schoenmakers en zorgdragen voor aanlevering van materialen. De vier orthopedische schoenmakerijen konden vanaf 2000 zelfstandig worden voortgezet.

Project Angola (2000-2001). Financiering van verzending van 200 rolstoelen voor een school voor gehandicapte kinderen. In 2001 is reparatiewerkplaats voor rolstoelen, driewielers en fietsen gebouwd die wordt gerund door mensen die tijdens de oorlog gehandicapt zijn geraakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat lichamelijk beperkten weer mobiel zijn en geld kunnen verdienen. De werkplaats functioneert zelfstandig.

Project spaarbussen (sinds 2001). Bijna 100 schoenmakers in Nederland zamelen via een unieke spaarbus geld in voor projecten van Beter ter Been

Project Somaliland (2004-heden). Doses of Hope zet zich in voor rehabilitatie van gehandicapte inwoners van Hargeisha. Om aan de behoefte van orthopedische schoenen te voldoen heeft onze stichting gezorgd voor machines, mallen en materialen om een schoenmakerij te starten. Ook zorgde Beter ter Been voor de opleiding van een orthopedisch schoenmaker. Dit project vraagt tot op vandaag nog ondersteuning.

Project Valide in Mexico (2006-heden). Nederlands orthopedisch schoentechnicus Toos Rook vervaardigt lokaal schoenen. Beter ter Been financiert de opleiding bewegingsleer. Daarnaast laat Beter ter Been Nederlands lesmateriaal vertalen naar het Spaans zodat lokale medewerker orthopedisch opgeleid kunnen worden. In 2008 schenkt Beter ter Been een vacu-therm en een oven. Een tweede werkplaats wordt geopend.

Project Papua Nieuw Guinea (2007-heden). Vanuit het hele land is grote vraag naar orthopedische schoeisel. De orthopedische schoenmakerij die in het ziekenhuis van Sorong is gevestigd, is niet bekend onder de lokale bevolking. De reis naar het ziekenhuis in Sorong is voor veel lepra- en diabetes patiënten te kostbaar. In samenwerking met de Lepra Stichting zorgt Beter ter Been voor vervoer en informeren artsen bij hun bezoek aan dorpen de patiënten over de aanwezigheid van een orthopedisch schoenmakerij.

Start project modulaire schoen (2010-heden). Op initiatief van wijlen Wilbert Nieuwstaten wordt een project gestart voor de ontwikkeling van een modulaire schoen die lokaal snel en tegen relatief lage kosten gefabriceerd kan worden. Hiermee wil de stichting een grotere groep zeer arme mensen met een mobiliteitsbeperking helpen aan schoenen. Het prototype wordt in 2012 getest. Klik hier voor meer informatie

Start Project Suriname (2012). Orthopedisch schoenmakerij Wittekamp & Broos opent een vestiging in Suriname. Eén schoenmaker kan dankzij steun van Beter ter Been lokaal de opleiding tot orthopedisch schoenmaker volgen.