Hoe kan ik helpen?Aanmelden Nieuwsbrief
[contact-form-7 id="49" title="Aanmelden Nieuwsbrief"]

Bestuurssamenstelling

Ton van der Aar is al jarenlang onze betrouwbare penningmeester. Als zoon van een vader die afhankelijk was van orthopedisch schoeisel, heeft hij veel affiniteit met het werk van de Stichting.

Hans van Dalen is het langst zittende bestuurslid van Beter ter Been ooit en zet zich al jaar en dag in voor de verschillende projecten van Beter ter Been. Vooral in Nepal heeft hij op grootschalige wijze (ter plekke) iets betekent. Ook is hij verantwoordelijk voor een groot deel van de opgebrachte gelden. Hans is zoon van oprichters Kees en Lenie en schoenmaker in hart en nieren.

Toos Rook  s onze absolute expert op het gebied van orthopedisch schoeisel en daarin grote steun en toeverlaat. Van 2005 tot 2012 heeft zij met Beter ter Been samengewerkt toen zij in Mexico als orthopedisch schoenmaakster werkte. Dankzij fondsen en adviezen van Beter ter Been konden zij en haar man de werkplaatscapaciteit uitbreiden met meer machines en werkplekken. Ook financierde Beter ter Been een training van drie maal tien dagen voor de leerlingen en fysiotherapeuten met wie ze samenwerkten. Toos heeft een aantal keer als adviseur onze projecten in Nepal bezocht.

Jeanine van Dalen is als derde generatie ‘Van Dalen’ al jaren betrokken bij de Stichting. Als kleindochter van Kees en Lenie voelt zij zich betrokken bij het werk van Beter ter Been. Zij heeft zich graag gecommitteerd om de laatste jaren alles op alles te zetten om de doelstellingen van haar grootouders op een zo waardig mogelijke wijze te realiseren.

Rianne van Pijkeren is onofficieel (en dus bijzonder!) bestuurslid bij Beter ter Been. Met haar kennis over orthopedisch schoenmaken, haar ervaring in lesgeven en training geven en haar hulp bij projecten wereldwijd, is zij een enorme aanwinst voor de stichting. Zij was betrokken bij het project ‘ These shoes are made for walking’ en heeft verschillende jongeren opgeleid tot orthopedisch schoenmaker en hen begeleid naar het opzetten en inrichten van werkplaatsen in Zuid-Oost-Azië. Rianne vergadert en denkt mee om onze kennis te vergroten.

Al onze bestuursleden doen dit werk vrijwillig. Dit betekent dat zij onbezoldigd werken met uitzondering van een eventuele onkostenvergoeding. Wanneer een bestuurslid voor zijn/haar werk in Nederland vakantie opneemt om voor Beter ter Been op werkbezoek te gaan, zal een vergoeding plaatsvinden van 25,- euro per uur (waarbij maximaal 8 uur per dag declarabel is).