Hoe kan ik helpen?Aanmelden Nieuwsbrief
[contact-form-7 id="49" title="Aanmelden Nieuwsbrief"]

Strategie en beleid

In november 1992 startten Kees en Lenie van Dalen stichting Beter ter Been. Vanaf 1992 hebben verschillende experts, familieleden, enthousiaste vrijwilligers en betrokken kennissen deel uitgemaakt van het bestuur van de stichting. De Stichting is uniek in zijn soort wat betreft de focus op (vooral) het verstrekken van betaalbaar orthopedisch schoeisel als middel op mobiliteit te verbeteren. We hebben op heel veel gebieden heel veel stappen gezet en op heel veel plekken wat betekend. Beter ter Been heeft duizenden mensen weer mobiel gemaakt! 

Maar we merken ook dat de doelstelling die zich focust op de derde wereldlanden en de daarbij horende hordes (culturele verschillen, taalbarri√®res, tijdsverschillen) gecombineerd met het werken met slechts een aantal vrijwilligers in een wereld van ‘grote namen’ op het gebied van (medische) hulp wereldwijd, maakt dat het steeds lastiger wordt om de doelstellingen te behalen en het werk voort te zetten.

Het bestuur is dan ook de afgelopen jaren op verschillende momenten bezig geweest met de vraag: “Wat is de toekomst van Beter ter Been?”. Na de meest recente bespreking heeft het (huidige) Bestuur besloten de werkzaamheden binnen Beter ter Been (langzaam) af te bouwen. De focus zal niet liggen om het ophalen van geld voor de stichting, maar vooral op het zoeken van passende manieren om het geld uit de kas te besteden. Dit gebeurt vanzelfsprekend pas als het geld een juiste bestemming krijgt. De duur van het bestaan van de Stichting hangt dus vooral af van op welke mate de aankomende jaren passende projecten op ons pad komen. 

In 2021 hebben we ons